Inte helt sällan talas det om träning som ett nödvändigt ont som man helst håller sig ifrån i så hög utsträckning som möjligt. För mig (och många andra) är det istället tvärtom. Jag verkligen älskar att träna och jag ser det endast som ett positivt inslag i mitt liv!

Jag vet att alla kan hitta träningsformer att gilla och hittar man inte det direkt så kommer man definitivt att hitta det senare. Jag gillar att träna på gym och jag gillar styrketräning. Detta innebär dock inte att jag ogillar andra typer av träning, utan jag tycker även om att exempelvis dansa, rida, simma och cykla. Det är just et här jag menar – det finns så mycket olika träningsformer att tycka om och göra till sin, man behöver bara vara öppen för förslag!

Inte ett nödvändigt ont, utan tvärtom!

Fy för cigaretter!

Jag ser på träning som ett sätt för mig att njuta av livet och det vet jag att vissa blir konfunderade av. Det är så vanligt att man talat om träning som någonting som man ska ”hinna med”, men för mig är det aldrig några problem att hinna med träning, trots att jag har barn, jobbar heltid och har andra fritidsintressen.

När det handlar om att man ska försöka hitta tid till träningen så är det såklart så att det i grund och botten inte är det roligaste man vet, direkt. Det är lite som att rökare alltid tycks ha pengar till cigaretter, trots att de säger sig vara panka. Det man tycker om finns det alltid pengar och tid till, men det man tycker mindre om får man inte ihop vare sig pengar eller tid till.

Om man bara börjar se på träningen som någonting som ger en massor av bra saker tillbaka så kommer hela livet att få en annan ”nyans” och man kommer att kunna njuta mycket mer av livet!

Tänk igenom vad du kan göra och vad du vill göra

Det är en stor skillnad på vad man kan göra och man vill göra. Många vill ha perfekta välmående kroppar utan att jobba för det, medan andar istället tränar av bara farten för att de vill det utan minsta tanke på det estetiska.

Innan man sätter igång med träning på allvar tycker jag att man ska vara lite påläst så att man redan från början har koll på begräsningar med mera. Det är också väldigt viktigt att man från början har rimliga krav på sig själv. Man ska inte för höga krav, men inte heller för låga krav på sig själv, utan man ska försöka hitta den där gyllene medelvägen även när det kommer till träning