Jag har hört många märkliga undanflykter när det kommer till varför man inte tränar. Ofta är det sådana saker som att man inte har tid, att man inte tycker att träningen ger tillräckligt snabba resultat eller att man inte tycker att det är kul. Alla dessa undanflykter har jag direkta svar på tal för, så häng med så kanske du blir peppad att sätta igång med din livsförändring du också!

Att göra träningen till en hobby

Det ultimata när det kommer till träning är att göra det till sin hobby, för då finns det ingenting som stoppar en från att träna! Nu kanske du tänker att det ju är lätt för mig att säga då det är på det sättet för mig, men jag kan nästa garantera att även du kan komma dit vart jag är!

För att träning ska bli intressant och för att man ska kunna se det som ett fritidsintresse så krävs det först och främst att man hittar en träningsform som passar en bra. Detta kan ta lång tid om man inte har personer i ens närhet som kan känna av vilken typ av träning som passar en, men om man ser till att fråga antingen personal på gymmet, kollar runt lite i träningsbloggar och frågar sina träningsintresserade vänner och bekanta så kan man på ett snabbare sätt hitta rätt.

När man väl hittar rätt så är det lite av en uppenbarelse och man fattar snabbt varför det finns så många som med glädjeskutt tar sig iväg till träningen. Det är alltid kul att göra saker som man vet är bra för en och träning är ju definitivt en sådan sak!

Fråga om tips!

Som sagt så kan det vara lite svårt att hitta rätt på egen hand, men om man tar hjälp från andra så kan det istället gå snabbt och man kan få tips och råd som visar sig vara ovärderliga för ens nya fräscha liv!

Det är inte bara en fråga om träning, utan ofta så blir det på det viset att ett mer hälsosamt liv i allmänhet startar när man börjar träna. Det blir liksom inte lika gott med hamburgare efter att man tränat som om man bara sitter hemma och chillar i soffa, det säger ju sig självt!

Man kan be andra om tips både på recept och på träning, så att man hela tiden har lite nytt att sätta tänderna i! Som känt så är det ju som så att omväxling förnöjer, både med mat, träning och med andra saker här i livet! Till exempel kan det vara svårt att veta exakt hur man utför korrekta marklyft, använder ett power rack med mera.

Fräsch och bra mat

bra mat och träning!

Jag som är intresserad av gym och styrketräning har det inte svårt att hitta gnistan för att ta mig gymmet och styrketräna och detsamma gäller mat. För mig är det självklart att äta bra mat. Detta fungerar bra för mig eftersom jag alltid tyckt om hälsosam mat, men jag fattar ju att det kan vara svårt om man mest gillar allmänt onyttiga saker.

En omställning kan ta på både humör och kropp, men resultatet blir bra och man ser faktiskt resultat betydligt snabbare än vad man kan tro! När man ser resultat så blir man ju mer taggad att fortsätta, så det är mycket bra.

Alla kan hitta både träning och bra mat som man gillar, så det är bara att testa sig fram tills man hittar rätt!