Hej och hallå!

Som ni säkert vet gillar jag nyttig mat (har skrivit lite om det här)och det är ju även extra viktigt när man tränar hårt. Utan bra energi in i kroppen kan man aldrig få bra resultat. Kosten är A och O helt enkelt. Dock tycker jag att många fokuserar lite väl mycket på kött och proteiner etc. Jag vill i detta inlägg slå ett slag för hälsosamma juicer och smoothies. De innehåller massor av nyttiga vitaminer, antioxidanter med mera!

Mina favoritrecept

Jag gillar att göra dels rena färskpressade juicer, typ apelsinjuice. Men även lite fylligare smoothies. Jag har fått mycket inspiration härifrån: fit-juice.com.

Min favoritsmoothie:

  • 1 Mango
  • 2dl Hallon
  • 1 dl Naturell youghurt
  • en näve Bladspenat
  • Lite socker

Supergott! Det ända du gör är att mixtra allt i en mixer/blender.

apelsinjuice

När det kommer till rena juicer gillar jag klassisk apelsinjuice mest. Men övriga citrusfrukter är riktigt goda. Till exempel citronsaft eller lime, lite surt men ack så uppfriskande! Se bara till att köpa en riktigt bra citruspress som är anpassad till jobbet. Vissa citruspressar/juicepressar funkar såklart till flera olika frukter, men det optimala enligt mig är att köpa en separat apelsinpress, limepress, citronpress osv.

Happy juicing nu så hörs vi!